Pārlekt uz galveno saturu

Alergēnu vadība pārtikas aprites uzņēmumā. Nozaru aktualitātes

07 Alergēnu vadība pārtikas aprites uzņēmumā. Nozaru aktualitātes

Alergēnu vadība pārtikas aprites uzņēmumā

 

     Pārtikas apritē iesaistītiem uzņēmumiem, saskaņā ar LR, ES tiesību aktiem, kā arī starptautiskiem standartiem (ISO 22 000, FSSC 22 000, BRC, IFS) ir jānodrošina pārtikas nekaitīgums, nepārtraukti interesējoties par iespējamiem jauniem draudiem.

    Pārtikas alerģijas problēma arvien biežāk tiek pieminēta mūsu ikdienā. Pēc WAO (World Allergy Organization) datiem ap 2% pieaugušiem un 8% bērniem līdz 3 gadiem ir pārtikas alerģija. Tādējādi, ir patērētāju grupas, kuriem atsevišķi pārtikas produkti var būt kaitīgi veselībai un pat dzīvībai.  

Pārtikas alergēni ir viens no ar pārtikas drošumu saistītajiem jautājumiem, papildus tādiem draudiem kā mikrobioloģiskais, ķīmiskais un fizikālais piesārņojums.

Alergēnu vadība ieņem būtisku lomu katra uzņēmuma pārtikas drošuma vadības sistēmā.

    Semināra galvenais mērķis ir iepazīstināt pārtikas nozares speciālistus ar alergēnu vadības pamatprincipiem un sniegt praktiskus padomus alergēnu vadībā.

Ieguvumi:

informācija par aktualitātēm pārtikas drošumā – alergēni;

spēja uzlabot uzņēmumā jau izstrādāto HACCP sistēmu;

vājo posmu identificēšana un optimizēšana.

Eksperte: Linda Cēsniece,  biznesa vadības sistēmu konsultante un pasniedzēja, „Bureau Veritas Latvia” vadošā ārštata auditore. Specializācija: pārtikas tehnologs, pārtikas drošības eksperts.

 

Seminārs tiek organizēts saskaņā ar EDIC projektu.

Norises laiks: 13:00-15:00

Dalība: BEZMAKSA

Reģistrācija: http://ej.uz/NA_070417